28.2.07

Vilket lag åker?

Några dagar kvar till säsongens sista match i division 1 norra. Vi kommer att ställas mot vår ärkerival Årsta. Det var tänkt att bli en otroligt kul match. Jag hade tänkt att vi skulle ligga på ungefär lika mycket poäng så att just denna sista match skulle avgöra vilket lag som slutade högst upp i serien. Nu är det redan avgjort och vi behöver vinna den för att ens ha en chans att hålla oss kvar till nästa säsong av egen maskin.

Vi är beroende av att något av lagen Alba, Ö-Vik eller Handen tappar poäng i sina sista matcher. Som ni märker så är det mycket som ska gå vår väg för att vi ska lyckas. De sista omgångarna har praktiskt taget alla lag som vi kämpar med vunnit matcher och inte vi. Sakta men säkert har vi närmat oss det nedre strecket.

Normalt sett hade vi nästan kunnat räkna med att minst ett av dessa lag tappar poäng. Tyvärr möter Ö-Vik jumbolaget Frösö. Där har jag svårt att se att Ö-Vik ska tappa poäng. Alba ska möta Piteå på hemmaplan. Inte heller där kan man hoppas för mycket. Till sist möter Handen Gaiken. Gaik har absolut inget att spela för och inte heller Frösö.

Precis som för oss gäller det för alla de tre lagen att vinna den sista matchen och måstematcher är ALDRIG lätta. Detta är tjusningen med idrott. Helt plötsligt kan ett lag som haft massor med krav en hel säsong bara få spela ut och göra det med glädje. När laget som MÅSTE vinna får en motgång, det kan räcka med ett baklängesmål eller ett felaktigt domslut eller att man bränner öppna chanser eller, eller... Ja, ni förstår.

Det är även så att Piteå har en liten minimal chans att gå förbi oss om vi förlorar och de vinner sina två sista matcher. Det ska dock väldigt mycket till för att Gävle, som ska försöka vinna serien i sin sista match mot sirius dagen efter, ska få spö mot Wibax.

Det kommer att bli en nervös väntan på resultat från de andra matcherna om vi lyckas vinna på söndag. Det vore underbart att kunna göra bokslut på årets säsong på söndag. Om det nu inte blir så, den chansen finns absolut, är det inte så att vi får gräva ner oss för det. Det är lätt att spela i vinnande lag men inte alls lika lätt att vända negativa trender. Det är nu som utmaningen börjar på allvar. Vi står inför esn svår situation och en svår match. Det enda vi kan göra är att kliva in på söndag och göra så gott vi kan för att vinna mot Årsta. Sedan får vi se vad som händer.

...fortsättning följer...

/Mr Klister

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till på söndag!
Vi vill ju gärna ha er kvar i div 1

Mr Klister sa...

Tack ska du ha fia! Vi i laget vill gärna också ha kvar oss i division 1 :D