14.2.07

Landslagsinnebandy är bedrövligt!

Har precis sett klart matchen mellan Sverige och Finland i årets World Challange. Jävligt tråkigt att kolla på måste jag säga. Kan det vara någon spelare som är svettig eller ens andfådd efter en sådan match? Värre gå/joggtempo får man ju leta en bit ner i divisionerna för att hitta (om man bortser från IBK Handens uppspel). Jag tror att Sverige spelade igång bollen snabbt en gång under hela matchen. Det är faktiskt sanslöst segt och tråkigt.

En seg och tråkig match är Sverige inte var bra. att de vann berodde mer på att Finland spelade bedrövligt dåligt. En av anledningarna till att tempot blir så lågt är dock inte spelarnas fel utan regeltolkningarna. Det lönar sig helt enkelt inte att kliva framåt och störa motståndarna i sina uppspel. När det är ens den minsta tendens till kontakt för en chackande spelare blåses det av för frislag. Det säger sig självt. Kan man inte erövra bollen utan bara får frislag mot sig så är det föga vunnet med att kliva framåt.

När det Finländska laget (alldeles för sent visserligen men iaf) kliver fram med hela sitt lag och trycker på så radar de upp chanser. Det svenska ramverket var det ända som var ivägen vid ett par tillfällen. Nu skapade Sverige också ett par chanser på de fåtal kontringar de skapade. Men kom igen, ligger man under med 5-1 kanske man måste göra något lite tidigare än när det återstår någon enstaka minut.

Det som är mest intressant är dock det svenska lagets betéende när de blev pressade. Idel soloraider och de andra fyra står mest och tittar på. Det är PRECIS så man vill att backarna ska agera när man checkar. Vad hade hänt om Finnarna klivit högre upp hela sista perioden?

(Bild: Mattias Samuelsson, hämtad från Storvretas hemsida)

Matchens bästa spelare är utan tävlan Storvretas Mattias Samuelsson som var grym matchen igenom. Som han själv sade i intervjun efter matchen: "...det gick bra idag och gör man det bra i den här konkurrensen är man väl antagligen en världsseplare om man gör det bra..." "...ja, Tjeckien ska vi käka upp det blir inga problem..."

/Mr Klister

3 kommentarer:

Gabris sa...

Vore roligt att se dig med landslagströjan på. Tror inte du skulle göra någon besviken.

Mr Klister sa...

>>Gabris
Ja du Gabriel, det är ju synd att det inte är du som står för uttagningarna. Då kanske man skulle haft chansen. Nu tror jag att det blir tufft för mig att få låna den blågula tröjan. Kanske dags för ett montage i grottan?

Anonym sa...

Hehe, vi ska se vad vi kan göra ;)