22.5.09

Inför Vesta Revival 2, Med och av Dr Hook

Spökskribenten Dr Hook gäckade under IF Vestas storhetstid både journalister och gemene man med sina alster. Med en knivskarp analys av världsordningen använder han det skrivna ordet för att avväpna oss alla.

Genom dunkla och obskyra omständigheter har jag blivit kontaktad av denne mystiker och lovat honom plats på salens vägg. Härmed presenterar jag Dr Hooks senaste alster:

Inför Vesta revival 2009


En gång för länge sedan i galax långt borta fanns det ett gäng gossar (och i vissa fall farbröder) som sammanstrålade för att med kropp och själ som insats misshandla en sfärisk plastbit med hål i. Senare kom grupperingen att styckas upp vad gäller tävlingssammanhang, men den emotionella samhörigheten fick dessa individer att även fortsättningsvis hålla kontakten med varandra. Till en början så handlade det i huvudsak om sammankomster kring krogrelaterade ändamål, men det skulle visa sig att man även var ytterst intresserade av att sammanstråla sportsligt sett. Det resulterade i den gudabenådade Vesta Revival 2008. Framgångssagan kring detta manade fram en årlig sammankomst i goda vänners lag.


(Bild: den enda kända bilden tagen på skribenten i verkligheten)

Förväntningar 2009


Med resultatet från Vesta Revival 2008 i bakhuvudet så höjs naturligtvis förväntningarna på årets drabbning till skyarna. Vädermässigt sett så ser det dessvärre bistert ut, men det hindrar knappast detta kalasgäng från att njuta av en heldag modell bättre.


Ängeln har upprepade gånger visat upp sitt anlete i TV-sammanhang. Faktum är att han medvetet har dragit på sig utvisningar för att för att få mer utrymme i rampljuset. Frågan är om detta beteende sitter i sig även under Revivalen? Kommer ängelns personlige fotograf att dokumentera aftonen? Med största sannolikhet kommer Ängelns blogg att presentera ”photoshopade” bilder av Gavrillo på dansgolvet. Dessa har förmodligen tveksam kvalitet vad beträffar grafisk skicklighet.


Semjonov, aka mr Klister, tog ett steg ner från högsta serien. Detta för att få mer utrymme för sin något bollkära spelstil. Det ryktas om att större sponsorkontrakt från limtillverkaren Casco är på gång. Kommer någon att vilja spela i Selles lag eller får han spela själv ute på parkeringen?


Den evigt unge mentorn ryktas ha växlat ner på ambitionerna sedan familjelivet nådde en ny nivå. Trots begynnande likstelhet så kommer allas vår Zeb Macahan täcka skott på ett föredömligt sätt även detta år. Bollliknande blåmärken på innersida lår hör till dennes spelstil med samma självklarhet som tveksamma pumpskott i marknivå. Mr Confused kallar numera klubban för kryckan, då den även brukas utanför sporthallarna för att möjliggöra säker framkomlighet.


Vestas mest frekventa tråkningsobjekt, King of Tölt, kommer förhoppningsvis att damma av Whip’en. Med tanke på islands ekonomiska situation så har Röd förmodligen inte råd att uppgradera trollspösortiment detta år. Med tanke på Rödurs sinne för ekonomiska affärer av tveksam moralisk karaktär så är det frågan om det inte är han som personligen är skyldig till islands aktuella läge. Den stora frågan är om fri bar innebär fulcider i mängder för Islandur, eller om han har skaffat mer sofistikerad smak på senare år?


Snuttis torde var mer känd för sitt hungriga beteende inom kroglivet snarare än prestationerna på planen. Då vår miniatyrvän har utfört både ett och annat lyckat ingrepp på innebandyplanen så anar man hans kapacitet i nattlivet. El Smurfo har mer än en gång upptäckts ätande på en vilt främmande tös. Detta har gjorts utan någon som helst presentation av sig själv eller några andra försök att på ett socialt sätt göra ett närmande. Om inte vår två äpplen höge gosse har stadgat sig så är frågan vilken tös som kommer lemlästas i år?


Enligt säkra källor agerar Axel numera ”Regista” i korpserien i Västerås. Dennes särdeles utsökta spelsinne genererar mål i oanade mängder. Kondition har dock utbytts mot fysiskt stabilitet och oöverträffade förmåga att vara på rätt ställe, något som fungerar utomordentligt väl i Gäregårdsserierna. Frågan är om det räcker mot hungriga Vestavargar, eller måste man förflytta sig på planen?


Då Axel numer är hemmastad i gurkstaden så lämnades en förfrågan till Ängeln om natthärbärge den aktuella kvällen. Med tanke på Gabbes organisatoriska förmåga så är sannolikheten stor att Axel kommer att spendera natten i botaniska trädgården tillsammans med Fyll-Börje och hans gelikar. Eventuellt så kan det finnas utrymme på Selles toalettgolv bredvid Lomas som har en stående bokning på detta ypperliga hak.


En sagolik dag förväntas tillsammans med Gli Azzuri.


Forza Vesta!


/Eder Dr Hook


4 kommentarer:

Peter sa...

Doktorn har återigen prickat rätt med pennan, dt skall bli kul att träffa all igen på lördag

Gäre sa...

Nu är de bara att ladda!!

Mange sa...

Är det den klassiska Lövenikonen Alexander Semjonovs som nämns i den underbara bloggen?

Mr Klister sa...

>> Mange

Självklart är det the one and only Alexander den store. Att du inte uppmärksammat att du spelat i samma lag som densamme i tre-fyra säsonger är förundransvärt.

>> Gäre

TAGGTRÅD!

>> Peter

Kan inget annat än instämma helt.