26.5.09

Prolog – Vesta Revival 2


En aptitretare av och med Via Scalpo


Varför samlas drygt 40 finfina människor i olika åldrar med olika yrken ursprugna från olika delar av landet på en fest som kallas Vesta Revival 2?

Jo, alla har en koppling till innebandyföreningen Vesta, Sveriges bästa innebandylag i kategorin ”overall impression”. Laget har nu klivit av tronen när det var på den absoluta toppen och lämnat ett stort hålrum i alla berördas hjärtan. Vi har alla försökt fylla tomrummet med att spela i andra lag eller genom att pröva andra saker men ingen har upplevt den sanna Vestakänslan. Visst kan det vara kul att lira SM-slutspel med Storvreta, vinna superelitkval, köra karnevalståg & chokladtåg i Brasilien, tölta på Island, disputera i medicin, få barn, visa hela Uppsala vad svullna tummen och klockan är m.m. men det slår inte de underbara åren i Vesta.


Jag skulle vilja jämföra Vesta med en sekt:


Starka, karismatiska ledare


Steka, Balten, Hulten, Jörgen, Shuut du är fri-Tobbe, Horrsell, Good coach & Bad coach. Dessa styrde alla med lagom mängder av mutor och hot, alla vill ju lira PP! Sedan är det vissa som inte ska lira PP, typ Kim och absolut inte Tobbe-lilltjomme, allt enligt Bad-coach.


Exklusiv klubb med medlemmar från hela världen


Troy från Sparta? USA?, Röd från Island, Semjonov från ”så långt upp i skogen så det kan vara Norge, Finland eller Ryssland”, Axel från klostret i Vasstena, Lilje från en annan planet, Calle från Alunda och Jörgen från Runsten. Detta gör ju att kommunikation på vanligt sätt inte kan existera, Vesta har sitt eget språk och sina egna sånger, som t ex ”han tog av sig sin kavaj” och den underbara ”10-0”.


Framgångsrika medlemmar


Superelitspelare, materialare i landslaget, SM-vinnare, landslagspelare. Ja, jag vet att Hanna är en tjej men hon lirade i Vesta och stod på herrträningarna och spelade någon reservmatch ibland. Dessutom så var minst tre Vesta Revival-deltagare och pillade på Hanna i någon form. Vidare hittar vi korpenmästare, doktorer, pappor, rika, vältränade, skäggiga och en fighter. Osedvanligt sympatiska människor med stor empati (undantaget Bad coach).


Enda möjligheten att få en viss uppfyllnad av saknaden är att delta på dessa grymma revivals! Är det därför vi lyckats samla allihop? Eller är det Burras förklaring som gäller? ”Klart man kommer när man får full access till Kung Burras Bar”

Stort tack till våra nya sektpastorer i Vesta: Zeb, Ador, Semjonov & Angel


Fortsättning följer… Vad hände EGENTLIGEN på festen?


/"Via Scalpo"

2 kommentarer:

LG sa...

Jag passar på att tacka för den otroliga träningsvärken som jag hade i söndags. Det är nästan så man funderar på att börja spela på "riktigt" igen.

Otroligt roligt att se så många gamla bekanta ansikten. Som ålderman så saknade jag några som borde varit med men dom kanske hade bättre saker för sig vad vet jag.

Jag hoppas på en ny match nästa vår så jag får anledning att tvätta utrustningen igen. Då ska jag även vara med hela kvällen också.

Det vore roligt att läsa något om när Gabbe tog mammas jacka och tillhörande nycklar och åkte till Flustret.

Mr Klister sa...

>> LG

Ja det är verkligen kul att det inte bara är ungtuppar som dyker upp utan även ni lite mer rutinerade lirare. Gabbe kommer du nog garanterat få läsa en del om när "Via Scalpos" dom faller...