19.12.06

AIK vs Capeiro

Ja, precis som rubriken antyder. (AIK vs Capeiro) Om jag frågar vilket av de två lagen som är bäst så kommer de flesta som vet något alls om innebandy svara AIK såklart! De som inte kan så mycket om innebandy hade nog svarat AIK de också bara för att de kanske har hört talas om klubben någon gång eller läst om deras huliganer i någon tidning eller så. Om det nu vore så att man skulle frågat samma fråga innan säsongen drog igång skulle de flesta säga att AIK LÄTT skulle ligga topp tre och att Capeiro förmodligen skulle få kämpa för att hålla sig kvar ens genom ett kval.

Nu har det gått 12 omgångar. Om någon i det här landet hade sagt: "Efter tolv omgångar av årets elitserie så kommer Capeiro och AIK stå på lika många segrar" hade den personen blivit utskrattad och defenitivt inte tagen på allvar. Jag tror nästan att det bara är Capeiro själva som tar sammanslagningen på allvar. Jag menar, dom är väl inge bra? De spelar väl bara tråkig innebandy och har fula dräkter som ser ut att vara 10 år gamla.

Tro mig, jag har själv spelat mot Capeiro, deras dräkter ÄR verkligen ett slag i ansiktet mot alla modemedvetna. De är inte ens sådär snyggt retro som man skulle kunna tänka sig att avsikten var när de införskaffades. På något sätt tror jag att det är precis vad som är meningen med en sådan klubb. Tänk vad förnedrande att bli spöade av just dom. Inte kan väl bra innebandyspelare springa omkring klädda sådär?!

Fundera på det här: Sista omgången lyckades HV knipa 8:e och sista slutspelsplatsen i 94/95 års elitserie. Det var underbart bara det. Nu skulle de möta Djurgården, seriens suveräna segrare. Dif skulle springa hem segern i tre raka matcher för att sedan få lång vila innan nästa lag skulle malas ner. HV vann i tre raka matcher, snacka om underskattning.
Nu var det seriens nästa storlag, Malmö. Nu skulle det bli slut på underskattningen. HV skulle inte ha en chans nu när de blev tagna på allvar. Jag menar, de trodde väl inte att de skulle ha någon chans mot Malmö ändå? HV vann efter att ha legat under med 0-2 i matcher, 3-2.
Nu var det dags för final. Brynäs besegrades i femte och avgörande matchens förlängning (på skottet som syns på bilden).

(Bild: Johan Lindbom skjuter SM-guldet till Jönköping för första gången 1995, Wikipedia)

Byt nu ut HV mot Capeiro och Djurgården mot AIK, Malmö mot Storvreta eller varför inte Pixbo. Kanske Brynäs mot Warberg men det har mindre betydelse för själva poängen.

Frågan jag lyfter fram är: "När ska någon i innebandysverige ta det där otränade korpgänget med tröjor från 80-talet på allvar?"

Själv så tycker jag att det ska bli väldigt intressant att följa dem i årets slutspel, för dit kommer de att ta sig. Kul även att Capeiros, kanske hela Sveriges, joker/diva/poängkung/kärtbarnharmånganamn gjort sin första elitseriepoäng i år. Undrar just vad han kommer att ställa till med.

Faktum kvarstår, även om AIK nu råkat spela några oavgjorda matcher och ligger på ett par tre poäng mer, att efter 12 matcher i elitserien 06/07 ligger både AIK och Capeiro på 6 segrar. Vilka vinner slaget om Solna? Inte ska väl Capiero tro att dom har någon chans mot självaste AIK heller?


Ledtråd: Den hemlige gästen har, under en period i sitt liv, varit ägare av ett marsvin vid namn Snorvan.

/Mr Klister

Inga kommentarer: